Sabeu la pau que se sent quan ets dins un espai majestuós i carregat d’història ?

La olor de llibre antic ?

El silenci quan s’està envoltat de grans obres?

Doncs tot això i més es pot sentir quan un entra a la Biblioteca del Castell. És un dels espais més especials de la finca amb una col·lecció privada de més de 100.000 volums a l’actualitat. Hi podem trobar gairebé totes les especialitats, llatí, esports, medicina, biologia, religió, però la biblioteca s’especialitza en temes de història i història de l’art o llibres de temes locals: Empordà – Girona.

Voldria destacar-vos el cantoral de missa que presideix l’entrada, manuscrit sobre pergamí en llatí del segle XVII i la col·lecció Cervantina amb un total de 5.000 volums aproximadament, dels quals 1.000 són edicions diferents del Quixot, que tenim traduït a 33 llengües diferents.

Els convidats quan entren en aquest espai queden meravellats…I el moment més especial és quan els nuvis s’obren pas entre els convidats per fer les seves entrades.

A les cerimònies civils de casament el mestre de cerimònies és l’alcalde o un dels regidors de l’ajuntament de Peralada.

Si voleu visitar-la es pot fer amb la visita al conjunt del museu del Castell de Peralada, segons els horaris de cada temporada.

http://www.museucastellperalada.com/es/

Marta Oliva

facebook
google
twitter

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *